31 януари 2016 г.

January Wrap up & February TBR!

January Wrap up & February TBR!Месецът мина изключително бързо като се има предвид колко беше натоварен от към оформянето на срока но въпреки това успя да прочета 9 книги, но една от тях бях започнала още през декември. Мога да кажа, че беше доста успешен месец и определено добро начало на годината.

Крадецът на книги
Много се радвам, че именно с тази книга отбелязах началото на годината. Всеки, които я е чел знае, че въпреки обема си и естеството и е невероятна от първата до последната страница. Ревю. (5/5)

Друговремец
Наистина улучих на книги , да голяма е знам, но я обожавам. Цялото действие, героите времето, просто всичко ми влезе под кожата, очаквах че може да не ми е интересно след като съм гледала сериала, но определено греша, само се допълват. Ревю. (5/5)


Лъвът,вещицата и дрешникът
В краят на миналата година си бях наумила да я прочета, много  харесвам филма, но честно казано книгата ми се стори прекалено бърза доста детска, въпреки че това го очаквах, но въпреки това все пак си в Нарния и си има своята магия. (3/5)

Въглен в пепелта
Една дума, обожавам  я. Ама казах това и за първите две, но често го повтарям. Грабна ме, а това е най-трудно. Ако не мога да навляза в историята просто няма да я прочета по същият начин, а тук наистина може да се поставя на мястото на героите. Ревю. (5/5)

Индия плейс
И преди съм споменавала поредицата Дъблин стрийт  и как тя е една от любимите ми романтични поредици, а тук беше даже още по интересно просто, защото главната я познаваме още от първата книга, а беше толкова малка тогава, а сега виждаме всичко през нейните очи. Заслужава си да се даде шанс на книгите. (5/5)

Бъде с мен
Не знам защо толкова бавя да напиша ревюто, но книгата е много лека и приятна за четене. Историята е за сестрата на Кам и най-добрият му приятел, така че може да си представите колко сконфузни моменти имаше. Като изключим, че от самото начало ми беше ясно какво се очаква да стане и какви тайни крият героите ми беше много приятна. (5/5)


Разнищи ме
Ами знаете мнението ми добра история, действие и всичко, но Джулиет не ми е по вкуса, но въпреки това определено ще довърша поредицата, не само заради Уорнър, добре де от части. Ревю. (4/5)

Кралица на Тиърлинг
Тук няма да се впускам в дълги обяснения, скоро ще имам пост за тази книга, ами този път няма да е ревю. Просто съм доста объркана относно книгата и не съм сигурна какво точно да кажа. (4/5)

Последните оцелели:  изгубени завинаги
Заради тази книга отложих писането на поста за днес, буквално я прочетох преди малко и мога да кажа, че е достойно продължение на първата. Интересно е де видиш как едно съдбите, като приближаването на Луната до Земята повлиява на две коренно различни места. Скоро ще напиша и ревюто. (4/5)


Добре до тук с прочетеното за този месец, а следващият ще напиша  4 книги, за да имам по-голяма свобода за избор. Отделно до един два дена ще завърша още една  предполагам от Goodreads знаете, коя е  но чакам да я приключа преди да кажа, че я обожавам.
Саможертва - Ейми Плъм
Кери - Стивън Кинг(винаги съм искала да прочета негова книга)
Останалите - Том Перота
Младият Шерлок Холмс - Андрю Лейн


Ами това е от мен, как мина вашият месец. Надявам се с успешно завършен първи срок и много прочетени книги.

29 януари 2016 г.

Разнищи ме

Разнищи ме

Техере Мафи


Джулиет и Адам се измъкнаха и намериха така търсеното убежище в Пунк Омега. Но дали в действителност са свободни или това също е затвор, но с хора който искат да ти помогнат. Не случайно хората казват, че каквото и да правиш миналото ще те застигне, е тук това важи с пълна сила. Каквото и да става Джулиет все още може да убие само с докосване, е не и Адам, о и Уорнър, но май това не е най-доброто развитие за нея. Но до тук всичко се случи прекалено бързо и сега дойде момента, в който да спре и да се замисли как това дори е възможно. Е може би  Пунк Омега не е най-лошото място, ако не друго може да даде отговори и да помогне на едно момиче да приеме същността си виждайки, че не е единствената. Но дали да се изправиш срещу истината ще ти помогне да я приемеш или просто ще тръгнеш да търсиш друго решение, е това е най-трудното,  което Джулиет трябва да направи .

“Hope.

It's like a drop of honey, a field of tulips blooming in the springtime. It's a fresh rain, a whispered promise, a cloudless sky, the perfect punctuation mark at the end of a sentence. And it's the only thing in the world keeping me afloat.”

Чувствата ми за тази книга са много противоречиви, но определено ми хареса повече от първата. Причината да се колебая какво да мисля е Джулиет от самото начало за мен тя не беше от типа герой, които харесвам. Да знам, че всичко през, което е преминала няма как да не я промени, но винаги има две опции, или ставаш по-силен или просто започваш да се отчайваш и обвиняваш за всичко. 
На моменти е толкова слаба психически, че исках да и се развикам, че няма право да се държи така, че поне веднъж трябва да спре да се обвинява за всичко и да се бори. Но признавам, че в тази част имаше значително подобрение, много по-често я виждах да поема контрола и може би дори да се приема, дори зад костюма, предназначен да я държи далеч от всички или по скоро да държи другите далеч от нея. Адам, може би просто от самото начало го сложих в графата, харесвам те, но нещо ми липсва. Очаквах малко повече да се задълбае характера му, въпреки че имаше едно голямо разкритие, което признавам си не очаквах, и да тук го виждаме да разбира много неща за себе си и да се опита да се справи с всичко, но не знам, може да съм само аз, но очаквах нещо друго от него.
 Трябва да спомена Кенджи, в първата книга не му обърнах внимание, но признавам че в тази ми стана от любимците. Винаги е толкова забавен и готов да се жертва, но въпреки това съумява да помага на Касъл, лидера на Пункт Омега да помага на хората с дарби. И като за финал Уорнър, още предният път казах, че не знам защо и въпреки всичко, което е направил го харесвам, е не че нещо, но сега повече от всякого твърдя същото, вече дори съм сигурна, че зад неговият образ на студен и безскрупулен, седи едно момче, което просто има нужда да бъде разбрано. И на фона на всичко това се задава война, което ще реши бъдещето на мнозина. Това, което най-много ми харесва в книгата е стила на авторката, независимо от всичко той някак си ме грабна и ми се струва толкова различен, а и цялата история за някой, които може да те убие само с докосване е нещо, което си струва да се прочете. Е успех Джулиет, ще ти трябва във всяко едно отношение.


27 януари 2016 г.

TV Series Reaction #1

TV Series Reaction #1


Обединих се с Павлина Грънчарова от My world coved in books  с цел дискусия върху някои сериали, които скоро започнаха или просто са били подновени. Този общ проект ще бъде от 2 части, като първата ще е за нови сериали, които те първа излизат и са излъчени само няколко епизода, а втората ще съдържа сериали, които и двете следим от дълго време, а наскоро са започнали да ги излъчват отново.
Друго, което си струва да се спомене е, че използвахме генератор, който на случаен принцип да избере коя от двете ни за кои сериали ще публикува.
Моите за първата част бяха Shadowhunters & The Magicians
На Павлина сериалите са –The Shannara Chronicles & Legends of Tomorrow. –Линк към нейният пост ще може да откриете ТУК.

Shadowhunters

ПП: Най-после, от толкова време го чакахме, да не говорим колко клипчета изгледахме преди това, може би не трябваше, почти всичко просто чаках да почне, но въпреки това мисля, че ще стане по-интересен занапред, за да се развие историята.
ПГ: Истина е, всяко клипче - sneak peak. trailer. behind the scenes - всяко едно съм го изгледала. И въпреки че знам какво ще се случи първите 2-3 епизода пак ми беше интересно и вътрешно правих салта от вълнение. Единствено ми е странно че съм гледала филма.
ПП:Ама забеляза, че имаше и доста различия с него0 о спрямо книгата сигурно става още по-различно. И на мен ми беше интересно, въпреки че знаех какво да очаквам, малко странно беше колко бързо въвлякоха Клери в светът на сенките, но съм ОК с това.

ПГ:Да, малко бързо се развиха нещата и на моменти се чудех дали наистина е по книгата(мисля, че би трябвало след като Касандра Клеър работи по сериала) И въпреки всичко ми допадна разнообразието, а новият Джейс е по-хубав от този във филма. Очите му...
ПП: Тези очи, уникален е и изборът за Изи и Саймън също изглежда доста добър, малко ми е странно да свикна с новите герой и най-вече с косата на Клери, този цвят, но най-вероятно след няколко епизода ще свикна.
ПГ: Мен пък ужасно много ми харесва Алек, игнорирай факта, че е гей, уникален е. Дали е свободен :D
ПП : А не Павлина, няма пак да проверяваме в интернет :D Най-странно от всичко ми беше институтът, лош филм, даде ми някакви представи и сега не мога да приема тази.
ПГ: Даа, във филмът институтът е толкова странен - докато четох предисторията в Ангел с часовников механизъм си представях техният институт  точно  така. А тук е толкова механизиран е в стил 21, чак е нереално.
ПП: Точно тези детайли ми бяха малко странни, очаквах повече и от ефектите, но все още мисля, че ще минат няколко епизода преди всички наистина до навлезеш в сериала. Харесвам идеята на книгата, така ме просто искам я видя развита.
ПГ: На мен лично ми харесаха светкащите ефекти, когато разрязват някой- напомня ми на резачка за дърва, но както и да е. Дълго го чакахме и аз не останах разочарована нито от актьорският състав, нито от ефектите.
ПП:  На мен също като цяло ми хареса и очаквам да видя до къде ще стигне. Все пак има повече от един любовен триъгълник.The magicians

ПП: Какви ти бяха очакванията като гледа трейлъра?
ПГ: Първоначално ми се стори объркващ, но от друга страна, като оставим на страна сериалите, в които присъстват вещици, досега не съм гледала нищо подобно.
ПП: Като изключим, че изобщо не харесах външният вид на героите, ми се стори доста завладяващ.
ПГ: Да, главният е ужасен и няма да е зле да му подарят самобръсначка.
ПП: И що за име, дори не мога да го напиша вярно.
ПГ: Така е, но след като изгледах епизода разбрах, че актьорите
умишлено изглеждат различно, един вид им предават характер.
ПП: Най-странно ми се стори колко лесно се прие идеята, че съществува магия. Даже момичето, на което забравих името, се ядоса, че не е приета, кой прави така.
ПГ: Да, и аз не и запомних името, въпреки че май ще продължаваме да я виждаме и занапред, но съм съгласна. Ако аз магически се бях озовала на непознато място и започнат да ми крещят да направя "някаква проклета магия " бих се ужасила.
ПП: Аз щях да му кажа да си пие хапчетата, ама накрая трика с картите беше уникален. Иначе и аз съм сигурна, че ще я виждаме и за напред, но май ще е от лошите.
ПГ: Е, все трябва да има някакъв конфликт. Жалко, че трябваше да е точно с най-добрата приятелка. Но като ми беше интересно през цялото време.
ПП: Особено финала, изобщо не го очаквах, даже беше малко зловещо. Като цяло да, определено ще се гледа, как да кажеш не на магията.
ПГ: Въпреки че не си падам много по клиширани трикове с карти The Magicians има много повече - летене във въздуха и четене на мисли. О,да, бройте ме!
ПП: О да, летене във въздуха, или по точно един определен полет :DКакто казах вече публикацията се наложи да разделим на две отделни части, като втората ще е за сериали, който следим от дълго време, а наскоро са били подновени.
Сериалите, който ми се паднаха са – Pretty Little Liars,The 100
Тези на Павлина  са – Teen Wolf, A & The Flash.23 януари 2016 г.

Quiz Saturday

Quiz Saturday 


Наскоро споменах, че обичам да правя различни тестове било то базирани на книги, филми или нещо напълно различно. И се сетих защо да не споделя моите отговори на някой от тях. От една страна освен, че е забавно може доста да кажат за теб, дори да е съвсем малко, може да има частица истина. Ако и вие искате да пробвате ще сложа линка към всеки един, които ще направя, отново, може пък нещо да се е променило от последният път.

Which “Divergent” Faction Do You Actually Belong In?
Това е първото, за което се сетих(Линк). Честно и преди съм правила доста тестове затова, особено след като започнах книгите, или беше след първият филм. Но повечето пъти ми се пада или Безстрашни или Ерудити. Като изключим, че това е една доста странна комбинация, аз лично не съм сигурна къде щях да пасна повече. Е явно и този път няма да е различно и ми се падна Безстрашни. До колко съм такава, ами предполагам до голяма степен, в повечето случай.Which hogwarts house are you in?

Е, няма как да прескочим Хари.(линк)Всички обичаме Грифиндор(предполагам) и тайно феновете сме се надявали писмото някой ден да дойде, но къде щеше да ни прати шапката. Добре явно ще е Грифиндор, лично аз също бих искала да съм там, особено след като знам, че при Рейвънклоу всеки път ще ми задава въпрос, за да вляза в стаята, май щях доста често да чакам някой.


Which YA book do you belong in?
Този ми се стори интересен, идея си нямах какво да очаквам. Добре де Хари Потър и даровете на смъртто, наистина от всички книги се падна тази, която е едно от любимите ми обедена съм, че това е съдба.(Линк)


Where You Should Really Be Living?
Това си е един доста интересен въпрос, бих предпочела да е голям оживен град, но нищо не се знае. Портланд, добре, в момента опитва да се сетя каквото и да е било за него, доста неуспешно, ако се чудите.(Линк)Which YA Love Triangle Would You Get Caught In?

Добре де, не е умишлено явно цял ден ще ми се пада Хари Потър, е за да сме по точни Harry-Hermione-Ron, дори няма да коментирам. (Линк)Един малко по-кратък пост, но просто реших, че ще е забавно. Какво ви се падна на вас, ще ми е интересно да видя какви други отговори има.

19 януари 2016 г.

Въглен в пепелта

Въглен в пепелта

Сабаа Тахир

Колко далеч си склонен да стигнеш за семейството си, какво би направил за свободата си? На пръв поглед това са два напълно различни въпроса, но не и когато те преплитат съдбите на двама души, които си приличат много повече от колкото предполагат и двамата са роби на съдбата. Империята на Книжниците отдавна е загубила мощта си и сега плаща цената, докато империята на Войните е безпощадна и винаги готова за битка. Лайя е момиче от Книжниците с една цел, до спаси брат си от ръцете на Маските, най-безмилостните войни, калени още от малки. Елиас е Маска, която отказва да приеме, че убийството е единственият начин и планира да дезертира, но тогава се намесва един древен закон, който го среща с момичето, което е готово да рискува живота си, влизайки в гнездото на Маските като шпионин. Но накрая въпросът остава същият, колко далеч ще стигнеш, за да победиш всеки срещу, който съдбата те изправи.


Бойното поле е моят храм. Върхът на моят меч е моят свещеник. Танцът на смъртта е моята молитва. Убийственият удар е моето освобождение.

 Книгата ме остави без думи, до самият край ме държеше в напрежение и просто ме накара да се влюбя в целият свят, която Сабаа Тахир е изградила. Това ми направи най-голямо впечатление, как всяка една история за джинове и други същества е много повече от история, която се разказва на децата. Има толкова голяма разлика между Книжниците и Войните, но от друга страна могат да са много еднакви. А това че може да опознаеш и двете страни, само допълнително усилва интензитета на историята.

Страхът е полезен, Лайя. Той може да те опази жива. Но не му позволявай да те контролира, да сее съмнение в теб.Овладее ли те, използвай единственото по-силно и неразрешимо от него, за да го пребориш, своят дух. Своето сърце.

 Лайя първоначално беше просто едно изплашено момиче с прекалено много зад гърба си. Но трябва много кураж, за да се изправиш срещу самият себе си, в името на някой близък, затова толкова я харесах от самото начало. Привидно слаба в себе си крие огън, които рано или късно трябваше да пламне. С всеки един ден малко или много тя израстваше, но най вече започна да се доверява на себе си. Колкото до Елиас при него беше очевидно, че е силен уверен и притежава всичко, което го прави добра Маска, овен едно, той просто не се наслаждава на това да отнема животи. Търси промяна, точно това той видя в Лайя, онази вътрешна борба, която и той води.

Ти си въглен в пепелта Елиас Валерий. Ще хвърляш пламък и искри, ще опустошаваш и рушиш. Няма как да промениш това, нито да го спреш.

Хелене е другият герой, които е важна част от историята, тя е добра в това да е Маска, може би дори прекалено добра. Пълна противоположност на Лайя, но и тя има своите слабости и страхове. И въпреки всичко, което се случи за мен тя си остава най-добрата приятелка на Елиас, тази на която
толкова пъти е доверявал живота си. Колкото до Съпротивата, тези заради,  която всичко се случи (добре де, не виня само тях) просто казано не ги харесва. Не знам до колко съм права и какво ще се случи, но пак мисля, че поставят техните интереси на първо място не тези на народа си. Това че историята не се градеше само на чувствата, но въпреки това ги имаше и когато станеше просто не може да се отлепиш от книгата, я направи даже още по-интересна.
 Доста се чудих дали да чета книгата, главно заради корицата, просто нещо не ме грабна, но след всички положителни отзиви нямаше как да не я взема. Изобщо не съжалявам, че го направих, напротив сега просто се надявам книгата да има продължение, защото няма как това да е финала. Дори не съм сигурна да ли го очаквах, просто знам, че има още толкова много, което трябва да разбера. Просто трябва да се прочете, за да се потопиш наистина в магията на тази книга.


Има два вида вина- Едната те съсипва, а другата ти дава цел. Остави твоята да те тласка напред. Да ти напомня какъв искаш да бъдеш. Тегли черта в ума си и никога повече не я прекрачва. Ти имаш душа. Може да е наранена , но все още е у теб. Не им позволявай да ти я отнемат, Елиас.16 януари 2016 г.

Totally Should've Tag

Totally Should've Tag
 
Много благодаря на Yuli Atta  за тага.

 1. Със сигурност трябваше да има продължение
Пърси Джаксън, колкото и книги да има никога не е достатъчно.


2. Със сигурност трябва да има spin-off поредица
Хари Потър, представете си книга за Лили и Джеймс или децата на Хари, би било уникално.


3. Писател, който със сигурност трябва да напише повече книги
Може би Кийра Каст, обожавам идеята на Изборът и да видим още нещо такова не е за изпускане.


4. Герой, който със сигурност трябваше да бъде с някой друг
Тук май не се сещам, засега винаги героите са така както искам. Но имам кофти предчувствие за принцеса с часовников механизъм, не ми казвайте не искам да знам.


5. Със сигурност трябваше да завърши различно
Една дума Предани на Вероника Рот, знаете за какво говоря, просто по-гаден финал не съм си представяла.


6. Със сигурност трябва да има филм по нея
Стъклен трон, опредено, като изключим колко я харесва, няма как да няма големи очаквания и ще стане или много добър филм или ужасен.


7. Със сигурност трябваше да има сериал 
Тук и аз ще кажа Изборът има голям потенциал да стане добър сериал, ако подберат добри актьори.


8. Със сигурност трябваше да има само една гледна точка
Обичам когато има две гледни точки  и не се сещам за някой, където да не ми е харесало.

9. Със сигурност трябва да се смени корицата
Няма как да не кажа въглен в пепелта, просто именно заради корицата отлагах четенето на книгата.


10. Със сигурност трябваше да оставят оригиналните корици
Кралица на Тиърлинг, оригиналната ми харесва много повече от тази.


11. Със сигурност трябваше да има само една книга

Дилириум е първото, за което се сещам. Първата част беше интересна, но едвам дочетох втората, а третата и не завърших.  

Тагвам: 
  1. Ади К(Ma vie en mots)
  2. Мари Чернева (A booklover place)
  3. Павлина (my world covered in books)
  4. Теодора (books are magic)

14 януари 2016 г.

Друговремец

Друговремец

Диана Габалдон

Вярвате ли, че пътуването във времето е възможно само с докосването на една каменен кръг, е предполагам, че и Клеър не е, докато не и се случи. Медицинска сестра от втората световна война, която просто иска да се отдаде да заслужен меден месец във величествената Шотландия със съпруга си Франк Рандал. Но съдбата или може би една чистата случайност я отвеждат на най-неподозираното пътешествие в живота и. Годината вече не е 1945, а 1743, но място все още е същото, или почти. Борби за власт, интриги, но най-вече шотландци, от тези със старите обичай и странните полички(май се казваха килтове). И Джейми Фрейзър, планинец добър с меча, но и с награда за главата си, може да е този който да промени всичко за Клеър.


Първо, обичам тази книга, атмосферата, героите, напрежението, има всичко. Може би доста са отхвърляли четенето на книга най-вече заради обема и, но мен толкова ме погълна, че ми отне не повече от 4 5 дена да я завърша.
Само 5 думи Джеймс Александър Малкълм Макензи Фрейзър, няма как да не се влюбиш в него. Вече официално искам един като него, просто целият му персонаж съчетава всички черти, които аз бих търсила. Той е ужасно първичен, но въпреки това поставя любимите си на първо място.

“I can bear pain myself, he said softly, but I couldna bear yours. That would take more strength than I have.”


По всякакъв начин би защитил Клер, дори това да означава да нарани себе си. Просто перфектно се допълваха, и двамата са ужасно инатливи, винаги казват какво мисля, но обичат да помагат на другите. Качества, които все по-рядко се срещат.  Колкото до Клеър, ами тя просто е образец, за една независима жена със силен характер. Мисля, че това, което и помогна да се впише толкова лесно в това време беше, че имаше сравнително ясна представа какво се случва в Шотландия по това време, аз не съм сигурна как щях да се справя с цялата ситуация. Също така това,
че е медицинска сестра определено оказа голямо влияние(та тя намести рамото на Джейми, след като овика всички, че го правят грешно, много романтично), с познанията, които имаше не привличаше прекалено много внимание върху себе си, доколкото е възможно за англичанка сред група шотландци. Като казах англичанка, просто няма как да не спомена думата Сасенак, всеки път,  когато Джейми наречеше така Клеър се усмихвах, много ми харесва звученето, особено като си представя как го казва с шотландски акцент (мисля, че съм обсебена, особено след като съм чувала как звучат). Трябва да отделя специално внимание на стила на писане на Диана Габалдон, толкова реалистично беше описала всичко, сякаш всеки един момент щях да се пренеса там.

“Oh, aye, Sassenach. I am your master . . . and you're mine. Seems I canna possess your soul without losing my own.”

 Трябва да спомена и Джак Рандал, няма как колкото и да не го харесвам
играе важна роля в книгата, но Клеър използва една доста  точна дума, която смятам да използвам, садист, по-точно от това не мога. Дори не си струва да пиша за него. Всички останали герой, независимо с каква роля просто ми се вписваха перфектно, независимо от кой клан са(а те са много, честно аз се обърках на места кой на кой е братовчед.)
Ако всичко до тук ви се струва интересно, определено трябва да гледате и сериала Outlander, за който мога да кажа че е от любимите ми, а Sam Heughan според мен  е най-добрият избор за Джейми(други на това мнение).

“Ye werena the first lass I kissed," he said softly. "But I swear you'll be the last.”
Надявам се повече хора да дадат шанс на книгата и да не се плашат от тези 880 страници, ако обичате мистерията, добрата история, любов на фона на Шотландия, пътуване във времето и още много други определения, задължително трябва да прочетете книгата. 

11 януари 2016 г.

New TV series # 1

New TV series # 1


В последните дни отново ми дойде музата да гледам сериали и май уцелих момента, в който излизат някой нови. Ще ви споделя моето мнение за тях, но изобщо не съм добра в това да разказвам за какво става дума, ще се опитам да не ви объркам, много.

The Shannara Chronicles
Историята разказва за един свят, където живеят, хора,елфи и всякакви такива същества. В кралството на елфите има дърво, за което има легенди, че държи злите същества заключени, но вече никой не вярва в магии и това е само мит. Но въпреки това, дървото има пазители и внучката на краля е един от тях. Но когато докосва дървото получава видение, което не вещае нищо добро. В същото време един полоелф получава магически камъни от умиращата си майка, а именно тези камъни са довели до смъртта на баща му. По пътя си той се запознава с едно момиче, но нека кажем, че не е толкова мила колкото изглежда. И тук се включва друидът, спал години преди отново да има нужда от неговата помощ, той намира полуелфа , за да му каже,че като наследник на Шанара негово задължение е да пази принцесата и да спаси умиращото дърво преди да е твърде късно. Само мога да кажа, че засега изглежда много обещаващо и задължително ще го гледам.The Magicians
Куентин никога не се е чувствал на място, неговият свят е между страниците на една фентази книга, от която е обсебен. И когато вече дори приятелите му започват да се притесняват за него той се озовава в един друг свят. Училището за магии е точно така като си го е представял, излязло от книгата му, разбира че има причина да не се вписва сред другите, той е различен, притежава магия и сега трябва да се научи да я използва. Но училището крие много тайни, някой май няма да са особено красиви. Отделно освен него на изпита за магия се яви и най-добрата му приятелка, но няма достатъчно потенциал, казвам го защото мисля, че тя ще играе важна роля, просто още не знам дали ще от добрите или не. Тук е излязъл само първи епизод на ме грабна и ще изчакам да излязат и другите.Terra Nova
Първо да кажа, че този не е нов просто ми беше скучно и реших да го изгледам, въпреки че е само един сезон ми беше много интересен, а и не е дълъг и бързо се гледа. Тук действието се развива в бъдещето през 2149 и нека кажем, че не е особено приятно. Навсякъде цари глад и смърт, докато хората не намират процеп през времето и така започват експедиции до там като това е последната надежда на човечеството- Тера Нова. Героите са едно семейство, което има късмета да бъде част от 10, а не споменах къде води процепа, доста доста далеч в миналото , по времето на динозаврите най-точно казано. Няма да разкривам какво стана преди всички те да отидат на нова Земя, но след като това става, историята се развива, с това как всички се справят с живота сред подобни условия и някой други неща, който няма да издам.
Разделям поста на две тъй като, първо ще стане много дълъг, а и другите два, които искам да започна още не са пуснати, говоря за Shadow Hunters и Legends of Tomorrow. Надявам се да съм била полезна, ако някой още се колебае какво да гледа.