11 януари 2016 г.

New TV series # 1

New TV series # 1


В последните дни отново ми дойде музата да гледам сериали и май уцелих момента, в който излизат някой нови. Ще ви споделя моето мнение за тях, но изобщо не съм добра в това да разказвам за какво става дума, ще се опитам да не ви объркам, много.

The Shannara Chronicles
Историята разказва за един свят, където живеят, хора,елфи и всякакви такива същества. В кралството на елфите има дърво, за което има легенди, че държи злите същества заключени, но вече никой не вярва в магии и това е само мит. Но въпреки това, дървото има пазители и внучката на краля е един от тях. Но когато докосва дървото получава видение, което не вещае нищо добро. В същото време един полоелф получава магически камъни от умиращата си майка, а именно тези камъни са довели до смъртта на баща му. По пътя си той се запознава с едно момиче, но нека кажем, че не е толкова мила колкото изглежда. И тук се включва друидът, спал години преди отново да има нужда от неговата помощ, той намира полуелфа , за да му каже,че като наследник на Шанара негово задължение е да пази принцесата и да спаси умиращото дърво преди да е твърде късно. Само мога да кажа, че засега изглежда много обещаващо и задължително ще го гледам.The Magicians
Куентин никога не се е чувствал на място, неговият свят е между страниците на една фентази книга, от която е обсебен. И когато вече дори приятелите му започват да се притесняват за него той се озовава в един друг свят. Училището за магии е точно така като си го е представял, излязло от книгата му, разбира че има причина да не се вписва сред другите, той е различен, притежава магия и сега трябва да се научи да я използва. Но училището крие много тайни, някой май няма да са особено красиви. Отделно освен него на изпита за магия се яви и най-добрата му приятелка, но няма достатъчно потенциал, казвам го защото мисля, че тя ще играе важна роля, просто още не знам дали ще от добрите или не. Тук е излязъл само първи епизод на ме грабна и ще изчакам да излязат и другите.Terra Nova
Първо да кажа, че този не е нов просто ми беше скучно и реших да го изгледам, въпреки че е само един сезон ми беше много интересен, а и не е дълъг и бързо се гледа. Тук действието се развива в бъдещето през 2149 и нека кажем, че не е особено приятно. Навсякъде цари глад и смърт, докато хората не намират процеп през времето и така започват експедиции до там като това е последната надежда на човечеството- Тера Нова. Героите са едно семейство, което има късмета да бъде част от 10, а не споменах къде води процепа, доста доста далеч в миналото , по времето на динозаврите най-точно казано. Няма да разкривам какво стана преди всички те да отидат на нова Земя, но след като това става, историята се развива, с това как всички се справят с живота сред подобни условия и някой други неща, който няма да издам.
Разделям поста на две тъй като, първо ще стане много дълъг, а и другите два, които искам да започна още не са пуснати, говоря за Shadow Hunters и Legends of Tomorrow. Надявам се да съм била полезна, ако някой още се колебае какво да гледа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар