30 септември 2015 г.

Целувка за Ана


Целувка за Ана

Стефани Пъркинс


         Думите ,с който бих описала тази книга са лека и развлекателна.За края на месеца, при това мрачно и дъждовно време имах нужда точно от книга,която да ме пренесе на друго място,а какво по- хубаво от градът на любовта-Париж.
         За много хора една година в Париж би била невероятна възможност ,но не и според 17 годишната Ана ,която отчаяно не иска да напусне Атланта,своето семейство и приятели.Но баща и е на друго мнение.Като ново появил се автор, на книги ,който много ми звучаха като нещо на Никълас Спарк,където все някой умира накра,той иска да се изтъкни пред другите и решава ,че дъщеря му трябва да замине за непозната страна ,при положение ,че дори не знае езика.
         Но Американската гимназия в Париж ще се превърне в домът,от който Ана се нуждае.Бързо успява да намери приятели,но Етиен Сен Клер е нещо различно.Не е като момчето,което тя остава в родината си.Английски акцент,френско-американски корени,колко по -добре да звучи,но те са само приятели или поне това се опитват да си докажат.Той и показва красотата на Париж,отваря и очите за света.Докато Ана се мъчи да овладее френският,животът в Атланта не спира,приятелите и продължават напред и когато всичко и изглежда загубено тя намира утеха в Сен Клер,който също преминава през много трудности,но май забравих да спомена,той си има приятелка.Отношенията им са на приливи и отливи,в един момент сякаш светът спира за тях,а в друг дори не могат да се погледнат.Но Париж е едно магическо място,което може да промени всичко и всички.Тя вече не е момичето,което отива с нежелание във Франция,а Ана тази,която има нужда да разбере коя е и как да се справи с трудностите в живота.

        
Ако имате нужда от книга,която да ви разсее от неприятностите няма да сбъркате,ако я изберете ,особено ако сте фен на леките разтоварващи любовни истории.А дали Ана ще получи своята целувка под парижкото небе ви оставям сами да разберете.

The Bookalicious Tag


The Bookalicious Tag

Благодаря на Кая за тага.


1.Какъв процент от книгите си взимаш от библиотеката и какъв от някъде другаде? - Съвсем на скоро си изкарах карта,но все по рядко ми се взема книга от там ,защото просто после не искам да я върна.Така ,че почнах да си ги вземам вече.

2.Кой герой би искал/ла да бъдеш и защо? - 
Катнис от игрите на глада,защото за мен тя е много силен характер,а едновременно с това е и жертвоготовна.

3.Коя е любимата книга от детството ти? - 
Пипи Дългото Чорапче

4.Коя е любимата ти книга? - 
Ами доста са ,но бих казала Хари Потър и затворникът от Азкабан. 

5.Купуваш ли книги втора ръка? - 
Ами досега не съм,а и предпочитам да са си нови.

6.Кой е най-сексапилният ти любим герой? (Без значение от пола.) -
Зед,Деймън от поредицата Лукс  и много други .

7.От коя поредица имаш най-много книги? -
Наскоро почнах да купувам книги ,затова още не са много.

8.Коя  е любимата ти корица? - 
Алената кралица 

9.Кой е любимият ти вид книга? (жанр) - Фентъзи.


10.Коя е първата книга, която прочете? - 
Мечо Пух 

11.Кой е любимият ти филм по книга? -Игрите на глада 

12.Къде е най-доброто място за четене? - На по- тихо и усамотено място но най-често на леглото.

13.Написвал/ла ли си свой фен фикшън по книга? - Не и май няма .

14.Ако можеше да прочетеш само 3 книги до края на живота си, кои щяха да са те? - Някой по обемни .за да има какво да чета ,но само 3 не мисля ,че мога.

15.Коя е най-дебелата книга, която си чел/ла? - Хари Потър ,може би .

16.Ако напишеш книга, какво ще е заглавието? - Вече пробвах даже ,но напоследък нямам време да пиша.

17.Колко книги прочете миналия месец? - 6 мисля.

18.Коя е последната книга, която прочете? - Целувка за Ана.

19.Представяш ли си себе си в книгите, които харесваш? - Да много често се чудя как аз бих реагирала на някоя ситуация.

20.Коя е любимата ти книжарница? - Сиела “

21.Твърди или меки корици? -И двете .

22.Имаш ли повече от едно копие на същата книга? - Не 

23.За вампири или върколаци предпочиташ да четеш? - Зависи от книгата .

24.Притежаваш ли повече от 150 книги?Ако не, би ли искал/ла да притежаваш? - Не но много се надявам ,ако след година две ме питат да кажа да.

25.Коя е последната книга, която прочете от автор сънародник (от същата държава)? - Под игото на Иван Вазов 
  
Тагвам,ако вече не са : Мери ,Павлина,Иреин и Мели 

27 септември 2015 г.

Създадена от дим и кост

Създадена от дим и кост 

Лейни Тейлър 


  Реших да прочета книгата,заради многото добри отзиви за нея.Но честно казано в началото или не разбирах,кое какво е и защо става ,или трябваше да я чета по концентрирано.Но след като си казах,не ще и дам шанс и минах 80 90 страници ,всичко коренно се промени.Имаше динамика,оригиналност ,интересни персонажи.Като до самият край ме държа в напрежение.
  Кару не е обикновено момиче.Синя коса ,татуировки и много развинтено въображение или поне така смятат хората.За приятелите си тя е страхотен художник с много интересни творби.Коя от коя по измислена.Но не мисля,че всеки нормален човек ,може с едно желание да докара сърбеж на досадното си бившо гадже.Или да изчезва с дни и да се връща в ужасно състояние.Но всъщност всичко ,което за околните си е просто стараното държание на Кару е истина.Всяко едно измислено същество в скицника и може да се каже ,че е нейното семейство.От малка отгледана от химери ,тя е виждала какво ли не.Изпълнява различни поръчки и под това имам предвид ,че събира зъби.Да това ми се стори много странно ,ама и химерите не са нещо нормално.Докато един ден по всички портали,през който минава и Кару и други същества ,започват да се появяват странни отпечатъци.Никой не знае нито какви са нито от къде са се появили.Но на една от поредните си поръчки светът на Кару се обръща с главата на долу.
Във всеки свят където има зло трябва да има и добро ,за да се запази баланса и така се вписва Акива. Не земно красивият Серафим,който ще направи всичко,за да намери Кару. Двамата са свързани много по- силно от колкото мисля.И когото дори целият свят започни да се разпада те намират пътя си един към друг. Има различни по сила желания,но най-силното е надеждата,не случайно Кару означава точно това.По пътя си в търсене на истината тя ще намери истинското си аз .Един малък ядец,може да ти разкаже повече за теб,от колкото ти самият знаеш.Може да те пренесе в свят на магия,същества от друг вид.Но където и да се намираш винаги има предателство,война,жажда за мъст,но и любов,която ще оцелее през всичко ,ще победи времето.

                                                                                           Имало едно време
                                                              един ангел и един дявол, които се обикнали...
                                                                                   Това не завършило добре. 

Това е една много по-различна книга от всичко ,което съм чела.За първи път се сблъсквам с такива същества и не бях сигурна ,че ще свикна с идеята,но опредено ми хареса.Историята предразполага за толкова много развитие и те кара да искаш да разбереш още.Както казах в началото е малко трудно да влезеш в история ,но направиш ли го веднъж, ще се влюбиш в нея.


26 септември 2015 г.

Book worm tag

Book worm tag 

Съвсем случайно попаднах на този таг и много и хареса не се сдържах да не го направя.

1. Ако можеше да имаш един човек или предмет изваден от книга, кой или какво би взел?
За предмет бих казала,времевърта на Хармаяни. Мисля,че би бил от полза ,ако ми се налага да съм на две места едновременно,а и е доста сладък аксесоар ,за който никой няма да знае какво всъщност прави.
2. Кой би бил най-хубавия художествен свят в който можеш да живееш и защо?
Бих живяла в света на Гуендолин там  където може да се връщаш във времето,да виждаш какво е било преди.Винаги съм харесвала идеята за пътуване във времето особено,ако и имаш някакво мисия.
3. Ако можеше да пренапишеш края на книга, чий край би пренаписал?
Определено на Предани.Тези ,който са чели знаят какъв е края и определено не очаквах това.Много исках всички да завърши щастливо,колкото и да е клиширано.
4. Коя поредица обичаше първоначално, но намрази към края?

За мое голямо съжаление ще кажа ,че това е поредицата Луск. Обсидиан е невероятна книга заобичах я ,на към края не бих казала намразила ,но ми дойде в повече.

5. Кой е любимия ти саундтрак от филмовата адаптация на книга?

На Дивергенти и на Игрите на глада.И по точно песента на Ellie Goulding - Beating Heart,а и клипа е супер як.И на Lorde - Yellow Flicker Beat ,която ми се стори много мрачна ,но ми се връзваше с филма.

6. Коя книга смяташе, че ще намразиш, но заобича? 
Стъклен трон на 100%.Това беше книгата ,която си мислих ,че просто ще намразя,а сега бих я препоръчала на всеки.Невероятно силен женски образ,който просто прави тази творба незабравима.

7. Ако можеше да изгориш една книга, коя би била?
Не мисля,че бих могла да изгоря книга, особено след филмът крадецът на книги.Накара ме да се замисля за много неща и най-вече ,че книгата е дар и не бива да се губи.
8. Ако можеше да убиеш двама герои кои биха били и от коя книга?
Ами може би кралица Луна от поредицата Лунните хроники,защото е зла ,безкомпромисна и не уважава свободата да хората.И президента Сноу от игрите на глада по същите причини.
9. Ако се намираше в Лотус казиното, от Пърси Джаксън, кой герой би искал да е затворен с теб?

Най-очевидният отговор е самият Пърси .Ако не друго поне знам,че ще се измъкнем.

10.  Нека речем, че отиваш на дълго пътуване...с подводница. Четенето ти е главен приоритет за пътуването, за това трябва да опаковаш няколко книги, да те държат зает/а. Кои са те?
Ами Хари Потър задължително ,на къде без него и също на Касандра Клер Реликвите на смъртните,поне ще има да си чета доста.

11. Кои книги са били в wishlist-a ти от известно време?
Списъкът е дълъг ,първо Пърси Джаксън,поредицата Разбий ме ,Реликвите на смъртните,Лабиринтът,Петата вълна и още много.

Искам да тагна Pavlina Grancharova и всеки ,който иска да го направи.
 21 септември 2015 г.

Игрите на глада

Игрите на глада

Сюзън Колинс

Сякаш минаха години от както прочетох първата книга,а то било по-малко от година.Това беше една от книгите,която даде началото на моята мания по young adult жанра .Започнах много предубедено ,поради факта,че вече бях гледала първите два филма и то преди доста време и сякаш нямах кой знае колко добри спомени за тях.Но нещо в сюжета ме привлече и си казах,като съм почнала нека прочета поне първата може да ми хареса .Е това е меко казано,влюбих се още в самото начало.Идеята,времето, героите,всичко беше толкова необикновено ,особено за човек,новак в този жанр.
За тези,който все пак не знаят за какво става дума това е историята на едно момиче,което променя не само себе си,но и света около нея.
Пренасяме се в свят, където всеки живее в определен окръг.На брой са 12 и всеки има свой занаят.Преди 74 години хората се надигат на бунт срещу неправдите на Капитола (столицата).Но след като всичко бива потушено,за да се напомня за грешката, управниците в столицата създават игрите на глада.Предаване,което се излъчва веднъж годишно и всеки окръг трябва да изпрати момиче и момче за свой участници в борба за оцеляване,в битка до смърт. Катнис Евърдийн е нормално момиче от окръг 12.Научило по трудния начин,че нищо не идва на готово.След смъртта на баща си тя поема грижите за сестра си и майка си.Заедно със своя приятел Гейл ходят на лов ,въпреки че е забранено.Когато идва време за Жътвата(жребия за това кой ще участва в игрите)тя прави нещо ,което не всеки би могъл.Колкото и  малък да е шанса и името на сестра и Прим да е само веднъж в томболата, се пада точно тя. Катнис знае ,че тя няма никакъв шанс затова се явява доброволец.Момчето избрано е Пийта Меларк (напук на много от привържениците на Гейл аз си предпочетох Пийта от самото начало,не ме съдете та тай е толкова готов на всичко за Катнис).И от тук започва тяхната подготовка като участници в 74 игри на глада.
Преди да отидат на Арената трябва да минат през много тренировки и телевизионни предавания.Все пак за това е всичко,еднато шоу,но въпреки това желанието за бунта се усеща.Хората не са съгласни да изпращат децата и на смърт.
Други важни герой са менторите на Пийта и Катнис. Техния треньор Хеймич,личния им стилист Сина и Ефи,ами тя просто винаги е там и изглежда щастлива.
Катнис намира начин сама да оцелее,но тя иска да спаси Пийта .Когато променят правила тя прави и невъзможното,за да е с него.По време на игрите се съюзява с малко момиченце на име Ру,но след като я убиват в повечето окръзи се вдига бунт след като виждат как Катнис полага цветя върху детето ,мисля че в този момент тя стана лицето на бунта.Хората имат нужда от някой да ги поведе.И след всичката смърт и разруха остават Пийта и Катнис,но не е ако Капитола може да се намеси.
След като прочетох книгата осъзнах колко съм бъркала,изгледа филма отново ,въпреки че вече намирах детайли,който не са като книгата ,на това е нормално.Но вече виждах идеята и смисъла на всичко.Игрите са само началото на дълго таена нужда за въстание.

20 септември 2015 г.

The last few days

The last few days


Училище...наистина кога мина лятото,дори не го усетих,а днес вече официално се почна.Тази година бях с доста смесени чувства относно първия учебен ден .От една страна,ама хич не исках дори да стана от удобното си меко  легло.От друга се чувствах странно,че за последен път ще преживея всичко това. Последният ми първи учебен ден,не мога да повярвам,най- накрая му се вижда края на това,поне.Така че последните няколко дни минаха в това,аз както винаги да правя някой неща в последният ден.Но зависи от гледната точка,някой дори не са почнали още ,май направо бързо се оправих тази година.Като цяло не взех кой знае колко неща ,предполагам няма и да ми трябват .Но тетрадките и някой други цветни лисичета и химикалки са си направо задължителни.


Колкото до днес идеята на мама,ние имаме време може да идем до библиотеката ,не завърши добре за моя TBR.Сериозно се замислям,че няма да е зле да не ме пускат там.Влязох с мисълта да нека си взема карта и може една две книги за двете ни .Между другото снимката за картата излезе уха,дано никой не я види.Та влязох и да две се оказаха седем книги.Поне само пет от тях са мой и даже едната и в списъка ми за месеца,направо си е постижение.Половината ги взех просто защото ,ами защо не, звучи като добра идея да чета сумати книги на веднъж.Даже преди около 4 5 дена отново спечелих книга,сериозно тези дни ми върви. Първата книга коята взех  е Харем на Колин Фалконър,чела съм и други негови ,някой ми харесаха ,а за тази съм чувала добри отзиви,а и е по реални събития.Другата е Чисти на Джулиана  Багът на тази дори не съм и чела резюмето ,но съм я срещала много пъти и затова взех и нея. Фор ще я прочета тези дни,а Лунно сияние,ами хареса ми корицата.Последната най-много се чудих да ли да я взема  звучеше като по съвременните игри на глада.Няколко пъти я взех и върнах,но в крайна сметка не ми пречеше да я взема,все пак харесвам игрите на глада.Последните две не са за мен,но пък за който харесва психология може да са интересни.Горе долу така минаха моите дни.Продължаваме с писането на книгата и мисля,че с времето става по добре.Пожелавам една приятна учебна година на всички,до колкото е възможно.
11 септември 2015 г.

Скарлет

Скарлет 

Автор Мариса Мейър 
Тип-научна фантастика 
Поредица-Лунните хроники
Страници-408
Издателство-Егмонт


Ревюто съдържа спойлери от първата книга ,така че ако не искате за разберете нещо не продължавайте.Първата книга от поредицата е Синдер.Ревю на Синдер

Мога твърдо да кажа ,че Скарлет ми хареса повече от Синдер. Имаше много повече динамика,а и предпочитам Вълкът и Скар като двойка,държаха ме в по- голямо напрежение.Не че вече не харесвам Синдер и Кай,просто те загубиха първото място.
Книгата продължава с историята този път не само на Синдер,а и на Скарлет.В нашия случаи тя е червената шапчица,а вълкът е уличен боец с прякор Вълкът.Седях четях го и си мислих,ама сериозно ли как успя и тази приказка да се превърне в романтична,та то вълка искаше да изяде баба и.Но се радвам,че тук не го направи.Така че това е добре познатата ни история,но не съвсем.След като баба и изчезва,Скарлет започва да я търси навсякъде,а полицията спира издирването,защото всички смятат ,че е баба и е луда.Тогава се появява и Вълкът, учудващо готов да помогне.Действието се развива паралелно с това на Синдер.След като попада в затвора и научава ,че тя е принцеса Селена,с малко помощ от докторът успява да стигне до килията на капитан Трън и заедно с него се измъкват и с Рампион,неговият кораб и успяват да се укрият.
Скарлет продължава да търси баба си,докато баща и не се появява и започва да търси нещо,сякаш дори без да осъзнава какво прави.Така тя научава,че баба и била отвлечена от мъже с татуировка,опредена татуировка,а тя знае на кой е .Отива да намери вълка,но той твърди,че не е той,но знае кой е.В началото тя отказва да му се довери ,но после заедно тръгват за Париж да търсят баба и.По време на пътуването те много е сближават.Именно моментите във влака са ми любими.
Но не само Скарлет търси баба си .Синдер разбира ,че тя у жената помогнала и да избяга от Луна преди години.По време на пътуването си,тя разбира много са себе си и за това как се е случило всичко.
При Сралет и Вълкът не всички върви наред,но въпреки всичко любовта му е по- силна от това което му диктува същността.След като Лунната кралица напада Земята с своите генно създадени чудовища всички трябват да вземат трудни решение и да спасят Земята.
Скоро смятам да продължа с Крез, третата книга  от поредицата.И се надявам  да излезе и четвъртата ,която до колкото разбрах ще е за принцеса Зима,доведената дъщеря на Лунната кралица.


10 септември 2015 г.

Popular Books I HAVEN'T Read!

Popular Books I HAVEN'T Read


Има толкова голям избор от книги,които да прочетем.Но идва един момент ,в който просто не мога реша,коя точно да е следващата книга.И така дойде момента,в който  осъзнах колко много от световно известните поредици не съм чела.
На първо място, признавам си ,че чак преди два месеца започнах Хари Потър и да още не съм
дочела цялата поредица,но съм на път.Нямам думи да опиша,колко много се влюбих в книгите до сега.Въпреки,че си мислиш да знам историята,гледал съм филма,но книгата е далеч по - добра.Най-много ми харесва това,че пред нас самите герой израстват и се научават да се борят с живота.

Друга много известна поредица е Игра на тронове,не знам защо не съм я чела,харесвам сериала,а книгата би трябвало да е още по добра.Много често чувам някой да я обсъжда,а аз си нямам и на представа за какво говорят,предполагам се е случвало на всички.

Май като съм започнала по- добре да ги кажа всичките.Да не съм чела  Пърси Джаксън и Реликвите на смъртните,а доскоро и поредицата Адски устройства на Касандра Клер.Да знам,как може да не съм ги чела,ами честно  казано нямам никаква идея. Касандра я открих като автор преди няма и седмица ,а вече я обожавам.Чак ме е яд ,че толкова късно почнах да я чета.А Пърси ,си е Пърси,гледала съм двата филма,но съм сигурна,че не може да се сравняват с книгата.Винаги съм харесвала гръцката митология,така че май и за тази книга нямам обяснение.

Мисля ,че за следващата почти имам обяснение.Лабиринтът на Джеймс Дашнър нашумя доста миналата година след като излезе филма,още тогава много исках да то прочета,но попаднах на много отрицателни коментари,как филма е по добър и не си струва да се чете книгата.Въпреки ,че това няма да ме спре да я прочета,просто я отложих за по-късно.


Разбий ме на Техере Мажи,също е част от този списък.Чувам само хубави отзиви за нея.И когато ми остане повече време се надявам да стигна и до нея.Идея на книгата много ми допадна,а и харесвам антиутопията като жанр.Резюмето ме грабна на първо четене,дори сега докато пиша това нямам иде защо още не съм я чела.

Поредната книга,на която често попадам и хората повтарят, о тя е супер и какво ли не е Създадена от дим и кост,очевидно списъкът ми стана доста дълъг,но поне тази съм на път да почна.

Друга книга или по скоро поредица въпреки ,че в Америка е нашумяла повече първата книга е Петата вълна.Доста често попадам на клипове където я споменават, а аз дори не я бях чувала.А се оказа,че съвсем скоро ще има и филм по нея.
Миля,че това в общи линии са по-известени поредиците ,който не съм чела и се сещам сега,но всъщност са толкова повече,коя от тези според вас си струва да прочета най-скоро.

8 септември 2015 г.

Ангел с часовников механизъм

Ангел с часовников механизъм

                   Касандра Клеър


Тип-Фантастика
Поредица-Адски устройства
Страници-408
Издателство-Ибис


От доста време исках да прочета поредицата,но по една или друга причина все не стигах до нея.Мога да кажа със сигурност,че книгата ме грабна още с първите страници.Това ,че историята се развива във викторианса Англия я направи още по вълнуваща. Касандра Клер се е справила невероятно с пренасянето на атмосферата на онова време. 
Тереза Грей е 16 годишно момиче,което е изгубило всичко и всички,който обича.Останал и е само нейният брат Натаниел,който живее в Лондон,докато тя е чак в Ню Йорк.След като леля и умира,тя получава билет от брат си за Лондон и веднага заминава,без да подозира в какво се
забърква.Още с пристигането си, Англия е приветства с невероятно мрачния си и доста дъждовен чар.Но от брат и няма никаква следа.Тогава се появяват сестрите на мрака,отбелязвам,че те обичат прякора си и определено им отива.Дават и писмо от брат  като и обясняват,че е зает. (Наистина Теса. две подозрителни жени идват и ти казват да идеш с тях и това беше най-доброта ти идея.)
След това действието продължава няколко седмици по късно,в началото нямах идея какво точно става,но после всичко се подреди.Тес не e обикновено момиче както е вярвала през целия се живот.а е  превъплащенка,или по ясно казано,след като докосне предмет принадлежал на друг може да приеме негова същност и визия.Именно в това я обучават сестрите на мрака.Заплашват я,че ако избяга ще наранят брат и.Но тогава идва момента ,в който те смятат,че тя вече е готова да се срещне с Магистърът.И тогава се появява нейния
"герой"-Уил Херондейл.Не знам как ,но той е очарователно дразнещ.Но мисля,че причината за непрекъснатото му меко казано отвратително поведение се корени в миналото,което не може да преодолее.След като се спасяват от сестрите на мрака,дойде частта ,в която трябваше да разбера как точно е изграден целия им свят .Уил, Шарлот, Джем(Джем е едиственият за, с който Уил се държи като с приятел. Харесвам го въпреки всичко,което е преживял не спира да се бори.) и останалите са ловци на сенки ,те пазят мира между доброто и злото .Но се появяват и хора като магистъра ,който искат да нарушат този ред.
В началото Теса е много объркана ,не знае да ли да се довери на ловците,но те са единствената и възможност да спаси брат си .Трябва да се изправи пред вампири,магьосници и най вече армията,която не идва нито от ада нито от рая.Трябва да премине през какво ли не,но дали си
струва.Всички,хората крият много тайни ,повече от колкото си мислим.Но по време на война се ражда и любов. Уил и Тес са много сладки,когато той не се държи като глупак.
А накрая след като едната битка приключва,Теса научава неща за себе си който променят всичко,но също така намира и ново семейство.
Не съм чела реликвите на смъртните,но определено,ще прочета и тях.Но съм гледала филма и доста често опитвах да намеря чертите на едните герой  в другите.С нетърпение очаквам и другите две книги, както и сериала ,който излиза догодина .

          Действието в АДСКИ УСТРОЙСТВА предшества събитията от РЕЛИКВИТЕ НА СМЪРТНИТЕ

6 септември 2015 г.

Твърде далече: Пропадане

Твърде далече:Пропадане 

                Аби Глайнс


Тип-Съвременна романтика
Поредица-Твърде далече
Страници-256
Издателство-Егмонт

Това е една от онези истории ,в който доброто момиче се влюбва в лошото момче.Но то има прекалено много тайни зад гърба си и се опитва да стой далеч,но това никого не става.
Блеър Уин е 19 годишно момиче с твърде много болка зад гърба си.След като сама трябва да погребе майка си,да даде всичките пари за лечението и дори да продаде къщата на баба си,тя остава без дом и единствения начин е да потърси мъжа изоставил ги преди 5 години,нейният баща.Със старата кола и пистолет под седалката,момичето от Алабама тръгва към един съвсем друг свят.Но когато пристига разбира,че баща и отново не е там ,когато има нужда от него.Той и новата му жена са я оставили сама да се оправи с доведения си брат Ръш.Той е момче на известна рок звезда,с високо самочувствие и много труден нрав .Когато Блеър се появява на вратата му първата му идея е да я остави сама да се оправя,но въпреки това и дава малката стая под стълбите.Но Блеър още на другия ден си намира работа ,за да може по бързо да се махне от момчето,от което се чувства прекалено привлечена.
Поведението на Ръш трърде много я обърква в един момент сменя момиче след момиче,а в следващия е мил и добър.Тя се влюбва в тази негова страна,сближават се.Но явно целият Розмари Бийч,знае тайна,който Блеър не бива да научава.
Сестрата на Ръш,Нан по неизвестни за Блеър причини я мрази,което допълнително обтяга положението.
Когато всичко между тях изглежда идеално,баща и се връща и целият и свят се преобръща с главата надолу.Живот ,който е познавала се оказва лъжа и трябва да се справи с последствията на едно решение,което е разрошило живота и .
Прочетох книгата само да няколко часа,историята е лека и се чете лесно.Това е книга,която показва разлика в начина и мирогледа на живот на хората.Затова как въпреки всичко трябва да намериш начин да продължиш.

My favourite series

My favourite seriesОсвен книгите ,обича да прекарвам време и пред някой от многото сериали ,който гледам.Това е едно от малкото неща ,който обичам на есента,че поне е дошло време отново да започна да гледам нещо.През тези два месеца за мен почват 10 сериала,да май са доста.За някой като Outlander,просто не знам кога ще почват.Но да преминем към списъка.


Arrow – 8th October 
iZombie – 7th October 
Once Upon a Time – 28th September 
Reign –  10th October
The Flash – 7th October 
The Originals – 9th October 
The Vampire Diaries – 9th October 
Sleepy Hollow- 2thOctober
Gotham-22thSeptember

Scorpion-22thSeptember

  Arrow беше сериал,на който гледах първите два сезона и не знам защо спрях,но после пуснаха и The Flash,който от части е свързан и така отново гледам и Arrow  и нямам търпение да почнат.
  Once upon a time е един от любимите ми,изгледах първите няколко сезона по минала коледна ваканция сама и само да стигна до сезона,който излъчваха.Винаги съм харесвала приказките ,а те ги пречупват през eдна друга призма и определено се е получило добре.
  Gotham,iZombie и Scorpion ги почнах най -скоро,но като цяло и трите ми харесват,доста различни като жанр,но да има разнообразие. 

Reign също е в списъка ми с любимци,смесица от история,любов и предателства.И доста хубави дрехи. Геройте,особено Мери са са с много силен характер и невероятно излъчване .

  The Originals в момента ми харесва повече от TVD.има много повече какво да се види историята едва сега започва.Докато дневниците ги гледам просто ,защото те бяха първия сериал,който почнах и въпреки какво ли не още го гледам.


И последния е Sleepy Hollow,с който бях изостанала ,но бързо наваксах и сега нямам търпение да вида какво следва.
Има още няколко,на който няма как да не обърна внимание въпреки,че ще се излъчат на малко по късен етап.Game of Thrones –April 2016

Outlander – 2016

The 100 – 2016
Bitten-2016
Teen Wolf-2016
PLL-2016
Shadowhunters-2016


Това са само една част,друга или съм малко назад или съм я почнала скоро.А последния го чакам,все пак е по реликвите на смъртните,надявам се да е интересен.Това е целият списък със сериали,който гледал или съм гледала.Ако имате предложния за още нещо ще се радвам да ги чуя.4 септември 2015 г.

Среднощна корона

Среднощна корона 

                                    Сара Маас 


Тип-Фентъзи романи 
Поредица-Стъкленият трон 
Страници -416
Издателство-Егмонт  Това е втората книга от поредицата Стъкленият трон.Тук може да прочетете ревюто на първата.
  Още предишния път споменах,че това е книгата, която въпреки всичко реших да прочета и много се радвам,че го направих.Но втората книга беше даже още по-добра.Селена вече е кралският убиец и е време да изиграе ролята си на асасин. Но
за да предпази близките си трябва да ги държи далеч,от това,което в действителност прави.Първоначално бях изненада от отношението и към тях,докато не разбрах защо се държи така.Задачите и винаги са свързани с убийствата на хора,който са застанали на пътя на краля.Но тя им дава право на избор или да изчезнат ,или да довърши това за ,което е наета.
В двореца тя вече не е просто участник в състезанието,а победителят.Не съм си и помисляла,че всичко е свършило.Магията е още по-силна и застрашава не само нея,но и другите.Но има моменти,в който трябва да свали бронята,а именно тогава виждаме истинското и  аз.
Отношенията и с Дориан в началото определено бяха много по обтегнати,защото тя крие от него това,че всъщност не убива мишените си.Но отношенията и с Каол значително се подобрят,което е меко казано.Въпреки че и той не е доволен от положението и я разбира. Започват да прекарват много време заедно и в крайна сметка тя му се доверява,допуска го до себе си.А това променя всичко,вече ни е непоклатимия Асасин на Адарлан,сега има за кого да се притеснява и мисли.
Последната задача,която и дава краля е пряко свързана с нейното минало,започнах да опознавам Селена, видях я в друга светлина,като малкото момиче останало без семейство.Магията се оказва много по дълбоко вкоренена от, колкото предполагах.А това значи и много нови врагове и битки.Най-голямата загуба е тази на Нехимия,беше един от любимите ми персонажи,а това,че Каол беше от части виновен,доведе до момента в,който Селена се превърна в момичето,което смях,че е преди да я опозная,студена и жадна за отмъщение.
В този момент,когато няма на кой да се довери,Дориан се оказва човекът,който и оказва най-голяма подкрепа.Мислих си,че в първата книга е невероятен,сега просто надмина всичко.Впусна се с главата напред,когато Селена се изправи срещу поредното чудовище.И така те отново възобновиха отношенията си.Все още не знам кой ще избере и двамата имат добри и лоши страни,а и не съм сигурна дали може да прости на Коал.Има прекалено много събития и думи изречени помежду им,но смятам,че той още значи много за нея.
Също така научаваме и нещо много интересно за принца,което променя всичко за него.Но не само неговите тайни излизат на яве. Най-голямото изпитание предстои и за Селена,а именно да се изправи пред миналото си .Честно казано очаквах нещо такова това ,че тя е нещо повече от асасин и затова нямам търпение за третата книга,за да я видя още една нейна страна,тази на лидер.

Опитах се да няма много спойлери ,но няма как някой неща просто трябваше да бъдат казани.
Преди два дена излезе и очаквана четвърта книга от поредица-Queen of Shadows.Който не е чел поредица определено му я препоръчвам.Селена не студена и бездушна,а просто предпазлива.Но за мен тя е борец и въпреки всичко продължава напред.