31 август 2015 г.

AUGUST WRAP-UP

AUGUST WRAP-UP
 Май този месец не се справих много добре и прочетох само 6 книги.Просто пътувах повече и все не ми оставаше толкова време,но затова пък смятам другия месец да наваксам.
Започнах месеца с невероятният изгрев на път за Несебър и доста чакана от мен книга,а именно Наследницата на Кийра Кас,но не знам защо ,но очаквах малко повече от Идлин,но за това друг път.На плажа успях да я прочета и да започна Хари Потър и затворник от Азкабан.Имам чувството,че с всяка
следваща книга все повече се влюбвам в тази поредица.Малко преди да дойде време да се приберем не знам от къде ми дойде , но в 10 вечерта реших искам да прочета Синдер и още на другия ден приключих.В следващата една седмица сякаш не ми дойде музата за нищо,но все пак прочетох Среднощна корона на Сара Маас и ми хареса даже повече от първата.След това дойде ред на Подборът на Али Конди.На мен лично ми хареса въпреки,че съм чувала доста отрицателни коментари,но може би ,защото не съм чела Дилириум и затова не ми направи впечатление колко подобни са сюжетите.Та в последната седмица бях заета с кръщенето на малката ми братовчедка и имах време само за Тежко изпитание на Лора Кей.Доста ми хареса в началото но после ме загуби и се бавих доста с нея.
Вече сме на прага на септември ,а на  мен изобщо не ми се мисли за предстоящата  година.В съзнанието си избутвах това ,че ме чакат матури и това най-накрая да реша със сигурност какво да уча.Не като да не съм мислила,просто не съм сигурна освен едното,което знам,че искам, кой да са другите.Но още има време ще се насладя максимално на оставащите дни.30 август 2015 г.

Изборът

Изборът
Кийра КасВ това ревю има спойлери за книгите от поредицата Изборът.


Първата книга от поредица започнах в един много дъждовен и мрачен ден.Просто исках да се разсея  в училище и реших да си потърся някой книга.Така попаднах на тази  и още щом
видях корицата знаех,че това е моят избор.
Историята ни пренася в едно друго време,където Америка не е само името на отдавна забравена държава,а и името на главната героиня(определено ми хареса подбора на име,някак си навява за  отдавна загубена история) .Първоначално много ми заприлича на Дивергенти,защото и тук държавата е разделена на касти ,само че осем(който няма как да не споменем,че се създават след четвъртата световна война).Като не е прието по -нисшите класи да се смесват с по- висшите.Мер е от пета каста,тази която се занимава с изкуство(затова тя изпитва голяма любов към музиката).В Илеа,когато принцът е достатъчно голям идва времето на Изборът,където той измежду 35 момичета трябва да избере идна,която ще стане бъдещата кралица.Като всичко това е съпроводено с много изпитания за участничките ,за да може принц Максън да е сигурен,че избраницата му ще се справи със задълженията си.
Америка е определено е много силен и упорит характер,но едновременно с това е мила и грижовна.В началото ,тя дори не иска да участва в Изборът ,защото тайно е влюбена в Аспен,но добре знае,че майка и няма да го одобри,не защото е лош,а просто затова ,че е шестица.Именно той настоява Америка да участва,просто иска най-доброто за нея,за да не си чуди някой ден какво щеше да е,ако бях се записала.Затова той я отблъсква и тогава тя се записва въпреки ,че не очаква да изберат именно нея.

"Врътнах рязко глава към телевизора и какво да видя ? Снимката от онзи щастлив ден, когато бях научила, че Аспен спестява за сватбата ни. Лицето ми искреше от надежда и младежка красота. От влюбеност. А някой идиот явно бе решил, че всичко това е заради принц Максън."

Определено това е най-неочакваното ,което може да ти се случи.Сега когато участничките са ясни остава само да се запознаят с принца.
Максън е едновременно умен,красив, мил ,какво повече може да се иска,още в началото Америка му дава да разбере,че не е там от любов по него.Но въпреки това решават,че ако тя остане по- дълго в играта(просто за да е по-далеч от Аспен,но и финансово да помага на семейството си,защото колкото по- ниска е кастата ти толкова по труден и животът )ще бъде негова приятелка и съветничка,нещо от,което той се нуждае.
Но няма как без любовен триъгълник.Когато Америка най-случайно се натъква на Аспен,който вече е част от кралската охрана.А тя все още тай чувства към него,но без да осъзнава се влюбва и в Максън.
Но няма как да забравим, че това е игра и има още момичета, който се борят за сърцето му.Някой от другите момичета са повече от готови да препънат другата само и само да се доберат до него .А положението се утежнява,когото започват все по- често да нападат двореца.Бунтовниците са най вече безкасовите ,който не са съгласни с управлението.До края на третата книга те стават все по опасни и целеустремени,а подобни битки вземат жертви.
Когато в края на първата книга остават само 6 момичета идва време за Елитът.Америка е раздвоена от една страна е Аспен ,о от друга любовта,която се поражда към Максън.А другите 5 момичета определено знаят,какво искат.Америка е първата,която целува и излиза принца,но той трябва да е с другите,което води до моментите на ревност у Мер,а те са толкова сладки.

'"Максън ми е скъп и възнамерявам да се боря за него."

Когато осъзнава,че знае кого иска идва момента,в който трябва да се бори за него защото победителката е само едно.Но най-важното е,че въпреки всички трудности през, който преминават те намират своя път един към друг.И заедно поставят началото на една нова Илеа.След падането на кастите няма да е лесно,но времето ще им помогне да изградят един по добър и равноправен свят.

"Обичам те – каза простичко. – Трябваше да съм ти го признал отдавна. Вероятно така щяхме да си спестим цял куп глупави грешки. Но като се замисля усмивка, – май именно всички препятствия по пътя ни ме накараха да се влюбя така
силно в теб. "

Много харесвам поредица,а продължението просто беше едно идеално продължение на любовта между Максън и Америка -тяхната дъщеря.
 
                              Това не е щастлив край.
Много повече е.

28 август 2015 г.

September TBR

September TBR


Това е списъкът с книгите,който искам да прочета за следващия месец.Надявам се да имам време за всичките.Тази година ще съм 12 клас и ще имам по-малко време,но книгите определено ще ме разсейват от всичко друго.На някой от книгите ще напиша ревю,както и на някой други,който на скоро завърших.
Първата книга в списъкът ми е Скарлет на Мариса Мейър.Това е втората книга от поредицата лунните хроники,надявам се и тя да ми хареса даже повече от Синдер.
Втората и третата са книги,който искам да прочета от доста време,но всяваш все не ги започвах незнайно по какви причини.Това са ангел с часовников механизъм на Касандра Клеър и създадена от дим и кост на Лейни Тейлър.
Четвърта е Фор на Вероника Рот,просто защото искам да завърша поредицата за Трис и Фор.
Петата е третата книга на Сара Маас ,огнена наследница нямам търпение да видя как ще се развие историята тук.
Шестата е книга,която си взех на скоро ухание на мрак на Марго Бъруин.И още една съвсем нова,твърде далеч на Аби Глайнс.
Осмата книга е тази за ,която най-много съжалявам,че преоткрих 18 години след издаването на първата,а сега мога и да нарека моя любима поредица,въпреки че съм само на четвъртата книга.Това е Хари Потър и огненият бокал нямам търпение за нея.
Деветата е целувка за Ана на Стефъни Пъркинс.Сякаш ми се чете някоя сладка история като тази .
И завършвам с азбучните убийства на Агата Кристи за малко разнообразие с нещо криминално.

И мой е това,ако просто не ми дойде музата за нещо различно през месеца.Надявам се да се справя.Пишете ми,ако искате ревю на някой от тях.

Кой от тези книги сте чели и коя ви е любима?


1. Скарлет - Мариса Мейър
2. Ангел с часовников механизъм-Касандра Клеър
3. Създадена от дим и кост -Лейни Тейлър.
4. Фор- Вероника Рот
5. Огнена наследница - Сара Маас
6. Ухание на мрак - Марго Бъруин
7. Твърде далеч - Аби Глайнс
8. Хари Потър и огненият бокал- Дж.К.Роулинг
9. Целувка за Ана - Стефъни Пъркинс
10. Азбучните убийства - Агата Кристи

27 август 2015 г.

Стъкленият трон

Стъкленият трон

Сара Маас 


Тип -  Фентъзи романи
Поредица- Стъкленият трон
Страници-408

Издателство-ЕГМОНТ


Това определено беше първата книга,която въпреки ,че не ми допадна първоначално ме накара да седя до 3 през нощта за да дочета.Още в началото бях силно предубедена ,че няма да ми хареса,не ме грабна нито корицата(която сега намирам за просто идеална за книгата),нито резюмето.Но попаднах на едно две ревюта и явно не бях единствената,която не е била сигурна дали да започне книгата.В крайна сметка реших да и дам шанс и определено се радвам ,че го направих.
         Първата ми мисъл докато четях резюмето беше"това опредено е странен избор за характер на главен герой,жена асасин(или по просто казано наемен убиец)".Представях си Селена като студена и зла,а тя се оказа един персонаж с много силен характер.

         Историята както вече казах е за Селена Сардотиен ,асасинат на Адарлан.За крехката си възраст тя е видяла повече смърт ,от колкото трябва,но мисля,че това я е направило толкова силна.След като прекарва една година в затвора на Ендовиер,нещо което не много хора са успели да направят,тя получава предложение на, което не може да откаже,защото то касае свободата и.Принц Дориан  и предлага да стане неговия участник за кралски убиец,опредено звучи неприятно като се има предвид,че ще се изправи срещу мъже,на който не би им мигнало окото да я убият дори само ако разберат,че тя е извеяният асасин на Адарлан. Но щом това е начинът да се измъкне тя е готова да приеме.

         В двореца всичко е различно виждаме Селена по два различни начина като асасин, но и като обикновено момиче.
И като такова няма как да не обърнем внимание на любовния триъгълник от една страна принц Дориан,който няма нищо общо с коварни си баща,който Селена толкова мрази. Принца е мил ,щедър ,обича книгите,което е първото което го сближава със Селена.Определено страната има нужда от такъв владетел.
Но от друга страна седи капитана на стражата Каол,който въпреки,че на пръв поглед е студен и дръпнат е направо очарователен.Сякаш той разбира през какво е минала тя,но не може да я допусне до себе си .Дори сега ,когато прочетох и втората книга още не съм напълно сигурна,кой е моят фаворит,но май клоня към Каол.Друг важен герой е момичето,което става приятелка и довереница на Лилиан(това е името ,което използва Селена в двореца ,за да не разберат коя е)е Нехемия,принцесата дошла в двореца,с цел да спаси народа си ,се оказва невероятна и винаги готова за битка.

       Няма как да не споменем,че това е свят на вълшебства,елфи и други подобни.Това прави историята още по-интересна,обожавам елементите на магии и вълшебства.

         Когато по-време на турнира започват ненадейно да изчезват другите кандидати,а и намирани мъртви в последствие,започва една игра с времето и с магията,която се оказва по важна и от турнира.Стъкленият замък крие много тайни и загадки,който те държат в напрежение до самия финал.А какъв е той ще разберете,ако прочетете книгата.
         Сара Дж.Маас се е справила великолепно с описанието както на персонажите така и на един вълшебен свят,в който едно момиче може да е силно,но същевременно с това и нежно.За другия месец оставям в списъка си с книги и третата от поредицата,а в най скоро време ще напиша ревю и на втората.Надявам се още някой предубеден към книгата да се реши да я прочете и мисля ,че няма да съжалява.


23 август 2015 г.

Синдер

Синдер

 Автор Мариса Мейър

Тип -Научна фантастика

Поредица-Лунните хроники
Страници-352
Издателство-ЕГМОНТ Първата ми мисъл,когато прочетох резюмето на книгата беше"добре не съм сигурна,че ще ми хареса".Но много се радвам,че сгреших.Не е поредната еднотипна история за Пепеляшка,няма го усещането,че това е приказка и всичко ще завърши прекрасно.Още в самото начало се пренасяме в един друг свят,където киборгите или роботите са част от ежедневието.

  Героинята се казва Синдер и е от части киборг,при това и много способен механик,най-добрият в Нов Пекин.Тя води нормален,до колкото е възможно,живот преди всичко да се обърне с главата надолу.Понякога само за няколко часа всичко може да се промени.
  Както всяка приказка и тук имаме принц в този случай това е Кай.Съдбата го довежда при Синдер съвсем случайно,когото той и занася своя робот за поправка.Мисля,че още в първия момент той видя истинската и същност.Но щеше да е прекалено лесно всичко да завърши така.Същата вечер сестрата на Синдер се разболява от чума,която отново се е завърнала,но сега няма лек.И разбира се мащехата и обвинява нея за всичко.
  Друга важна част е връзката между Земята и Луната.Лунната кралица е студена и твърдо решена да се омъжи за Кай.Знае как да манипулира на народа си и да използва дарбата на лунните хора.
  Всичко се заплита,когато Кай кани Синдер на бала.И тя е поставена пред избор,който ще промени всичко.Тя дори не подозира,колко много се крие зад историята за осиновяването и.
  Отне ми по-малко от ден да завърша книгата,чете се на един дъх.Това е позната ни приказка погледната по един различен начин,който определено няма да забравя.С нетърпение очаквам да продължа с другите две издадени книги -Скарлет и Крес .

Поредицата се състой общо от 4 книги,като последната ще е за принцеса Зима,която още в първата книга разбираме коя е ,но не знаем каква е историята и.

22 август 2015 г.

ОБСИДИАН

Дълго се чудих как да започна,но въпреки 
това бях сигурна с коя книга. Избрах Обсидиан на Дженнифер Арминтраут ,защото тя беше причината да започна този блог-също както главна героиня в книгата за мен книгите могат да са един друг свят,но за разберете по-добре характера на героите първо трябва да чуете историята им.
Всичко започва след като главната героиня Кейти губи баща си след тежка борба с рака.За да се отдалечат от всичко тя и майка и се местят в привидно нормалното малко градче в щата Виржиния.Новото начало винаги е трудно,нов град,нови хора,а особено за някой преживял нещо толкова тежко.Но въпреки това майка и я насърчава да се запознае със съседите,момиче и момче на нейната възраст.След като най-накрая събира смелост да иде под претекст,че иска да пита къде е най-близкия магазин вратата и отваря най-красивото момче, което е виждала,но е най- самоуверено.Името Деймън  определено ми отива,но поради някаква неизвестна за нея причина той се държи ужасно високомерно.Но въпреки всичко тя се сприятелява със сестра му -Ди. От самото начало Деймън и показна,че не я иска около сестра си,но това не я спира. Докато едно вечер целия живот на Кейти не се променя ,а как ви оставям сами да разберете и едно подсказка не е вампир.

Това е първата книга от поредицата Лукс.Книгите общо са 5 в най скоро време ще ви разкажа и другите.За мен това беше книга с определено неочаквана завръзка,невероятно добре написа.Може да видиш и сам да усетиш промяната на чувствата или по скоро тяхното засилване.Сега може да не разберете това,че не той променя ней,а тя него,но след като я прочетете съм сигурна,че ще се съгласите.Приятно четене ще се радвам да чуя какво вие мислете за книгата и кой е любимия ви момент.